Mijn eerste kussentje is een feit.....eigenlijk is ie voor Susan, wil hem zelf houden!!! Zestien blokjes aan elkaar gezet met paars en een rode rand erom heen gehaakt. Had ik nog niet eerder gedaan, maakt het wel af....als een lijst om een schilderij!! Zal Susan toch maar mailen...eerlijk is eerlijk!

18. nov, 2012

Verkopen of niet....

Vraagje, hoe bepaal je de prijs van handgemaakt werk....handwerk dus!? Ik worstel hier mee en kom er niet uit, aan de ene kant wil ik mijn haakwerk wel verkopen, maar al het werk wat ik er aan heb gehad en de kosten hoe bereken je dat? Of is het wat je gevoel je ingeeft.....moeilijk hoor.
Op verschillende sites worden handgemaakte producten aangeboden en voor lieve prijsjes, maar ook knetter dure spullen, waarschijnlijk zijn dat de profs onder de crea-bea's. Dan vraag ik me af of ze wel wat verkopen, denk van wel.
Afgelopen week een vogeltje verkocht, ach doe maar 5 euro....te weinig? Weet t niet, het is ook maar net wat je missen kan en wat je er dus voor over hebt. Dan de andere kant, wil ik mijn creaties verkopen en dus niet meer puur voor de lol haken? Mmm, ook niet leuk om er tegen aan te moeten haken omdat iemand 4 kussens wil en het liefst gisteren ze op de bank wil hebben liggen. Maar zo nu en dan iets maken en er wat voor vragen.........denk het toch wel! Dus lieve lezers van mijn stukjes, de vogeltjes zijn te koop en een kussentje of dekentje kan ik ook nog wel haken....wel blokjes graag, dat is mijn specialiteit geworden!
Rijk word ik er natuurlijk niet van, maar wat moet ik met 27 vogeltjes en 33 kussentjes in huis....en niet meer haken is natuurlijk geen optie!!!!

 • Kralen....

  Houten kraaltjes, eurootje bij de Action.....
  Het zijn de pootjes van de vogeltjes.

 • Dat is drie....

  Ik zei al, de smaak te pakken, had nog ringetjes. lief sleutelhangertje!

 • Bootje varen....

  Keramiek en haken gaan samen....de vogeltjes zijn aan het bootje varen!

Vogeltjes.....

Voor de zomervakantie was er al een vogeltje in huis........niet door mij gemaakt maar wel door een crea-bea collega van Lolke, cadeautje voor het harde werken!! Ons werk in het onderwijs is ook vaak vliegen en draven of vlieg en kunstwerk of kinderen uit laten vliegen........bedenk ze maar! Maar het vogeltje past er symbolisch gezien wel bij!!

Maar al snel dacht ik dat wil ik ook kunnen, goed kijken en proberen, maar het rondje werd mooi rond maar het werd een soort kokertje....mmmm, hoe dan? Internet is de oplossing, een avond voor een haak-blog van een mede haakster en ik kon ook een vogellijfje maken. Facebook vrienden hebben dit verhaal al wel mee gekregen met bewijs foto's en instructies! Het gekke is dat wanneer je met haken weet hoe het moet, en je de smaak te pakken hebt het niet meer lastig of moeilijk is. Voor je t weet heb je een hele vogelkooi vol vogels! Nog een extra avondje haken bij haak-vriendin Marina en het is helemaal goed gelukt, de circels zijn nu afgerond op kleur! Marina heeft me weer mooie boeken te leen mee gegeven, bloemen en knuffels.......maar ja, eerst de vogeltjes!

Het is een simpel gegeven, maar ik wordt er wel blij van....wat draad, een naald en knopen/kraaltjes.....en je handen die het maken, geluk zit in kleine dingen....klinkt truttig, maar is wel zo!

Vakantie, tijd voor veel dingen..........dus ook voor mijn sprei-project! Nieuwe katoentjes in frisse kleuren....!!! Maakt het altijd weer leuk om nieuwe blokjes te maken!

Vierkante oogjes van de blokjes....

29. jul, 2012

Vierkant, vierkant en nog eens vierkant.

Leuk zo vierkantjes haken, lekker veel kleurtjes, combinaties maken en naast elkaar leggen, kijken wat goed en niet goed kleurt. En dan kom ik op het punt dat ik heel veel blokjes heb liggen die aan elkaar vast moeten, niet zo leuk om te doen maar ja wil je een sprei dan zal het wel moeten........
Stap 1 eerst alle draadjes afhechten, goed idee.....vier kleuren in een blokje, heb ik dan toch iets van spijt van, extra werk. Stap 2 is de sprei uitleggen op de vloer en de goede combinatie maken, er mogen namelijk geen gelijke kleuren elkaar raken....want dan klopt mijn in-elkaar-zet-fylosofie niet meer! Stap 3 de slinger moet aan elkaar vast gezet worden, ieder blokje aan een ander blokje, goede kant op elkaar en dan verbinden door middel van een draadje zwart (is namelijk de enige kleur die niet in de blokjes terug komt en zo dus letterlijk en figuurlijk de rode/zwarte draad is in de sprei). Stap 4 de lange slinger van gekleurde blokjes wordt dan aan de grote sprei vast gemaakt, weer blokje voor blokje met een jawel, zwart draadje! Klaar......op naar het blokjes haken!!! Het proces begint weer van vooraf aan. En ik neem me voor om eerder met het afhechten, vastzetten etc werk te beginnen.......

 • Wild-haken-breien.

  Luuk had een hardloop wedstrijd door de binnenstad, ik moest er als een haas achteraan en wist de route niet....dus kris-kras door de binnenstad. Tot mijn verbazing zag ik op het schoolplein deze creatieve bomen staan. Snel een foto en achter de hardlopers aan!!! Leuk initiatief ;-))

 • Micha's sprei.

  Micha is vaste klant bij Nico-Haak (zo noemen we de marktman op de vrijdag markt met haak/brei etc materialen), ze heeft een sprei gehaakt in off-white en die meet 2.20 bij 2.20! Veel sneller dan ik, maar ik heb meer kleur en dat kost tijd!!

 • Kringloopdeken.

  Kringloopdeken, dit keer gebreid door iemand die ik niet ken....gek toch dat iemand er veel werk van heeft gehad en hup weg ermee...hij is leuk, bracht me op het idee om de volgende te breien, gaat vast sneller?

Haakwerken.

Wandeling door de binnenstad, wild-brei-haakwerk om een boom!

Ik moet eerlijk toegeven, ik had niet gedacht dat ik breien en haken zo leuk zou vinden. Maar door vriendin Marina ben ik aan het haken geslagen! We zaten in de trein, op weg naar Amsterdam (shoppen!!) en Marina had haar haakkatoen mee, er moesten bolletjes worden gemaakt.....ik was de klos en moest met mijn handen vooruit zitten en Marina ging bolletjes maken! Klus geklaard en Marina begon te haken (jurkje voor vakantie), ik heb dat eens aandachtig bekeken. Ze ging als een gek tekeer, het zag er enorm moeilijk uit en ik dacht dat leer ik nooit. Toch, eenmaal weer thuis en bij Marina boven, kreeg ik mijn eerste haakles! Pffff, viel me tegen maar het had me in zijn macht, de haak-macht!! Zo is het begonnen, uit mijn hoofd en met de handen werken, heel therapeutisch, vooral als je in een burn-out zat zoals ik zat!!! Het lastige is dat ik dan niet meer kan stoppen en het bijna een obsessie werd om gekleurde blokjes te haken en die weer aan elkaar te zetten. Mijn haak-gekte werkte aanstekelijk, tante Micha ging haken, vriendin Lisette ging haken en er waren steeds meer mensen in mijn omgeving met een haaknaald aan de slag, leuk!!

Omdat het natuurlijk Retro is, ging ik ook steeds meer letten op gehaakte spreien en kussens (in de kringloop/markten en op Marktplaats), oude boeken met patronen en natuurlijk de pannenlappen die elders op foto staan!! De sprei moet af, het haken staat een beetje stil, ik kom er even niet meer aan toe, weer aan het werk en dat geeft minder tijd voor haken.......jammer, eigenlijk zou ik iedere dag een blokje moeten doen, al was het alleen maar om het niet te verleren! Of zou het als fietsen zijn en kun je het niet meer verleren als je het eenmaal kan???

We zullen zien......

Met vriendelijke groet,

Wiljo Visser

Opmerkingen

16.02.2013 19:12

Lutske

superleuk

17.08.2012 08:45

marina

Hoi Wiljo,
haken verleer je nooit meer,gelukkig maar,anders zou niemand het meer doen denk ik.gewoon 1xper14dagen even bijkletsen met een haakwerkje. Marina