Klapkar in de stalling.

Maart 2013, even mee kijken bij het nieuwe veulen, Pije is geboren. Prachtig klein vrolijk hengstje die helemaal geen last van de kou heeft........ik wel in die koude stal! Foto's proberen te maken, maar Pije liet zich niet fotograferen en draaide om moeder heen, verstoppertje met Wiljo is ook een leuk spel. Na een tijdje was het wel klaar en begon ik de omgeving te bekijken en vroeg me af wat er onder het blauwe stuk plastic verborgen zat.........aha!! De klapkar, ik herkende hem niet zo op de zijkant, hij leek zo klein!!

Oja, leuk met de vouwwagen weg...op naar de zon, nu moet je daar heel wat kilometers voor afleggen....ver in Zuid Europa schijnt de zon....hier sneeuwt het nog eind maart!! Heb er zin in, heerlijk weg en niks moeten, primitief koffie zetten en zitten bij de kar met een boek (geen E-reader, dat is niet seventies) en een roseetje. Gaat nog wel even duren, de Paas staat voor de deur, maar het is te koud om erop uit te trekken of om proef te kamperen in het land......ook de man en zijn rug werken niet mee. Zelf ook niet super fit....er zit niets anders op dan wachten op de echte zomer!! Wel een super leuke campingtafel gekocht...echte seventies tafel met plakplastic op het blad!!!

Vakantie vriend.....

Sem en Luuk bij het zwembad.

Na twee dagen kwamen er Nederlanders op de camping, met een jongen van Luuk zijn leeftijd. Contact maken, hoe moet dat als je niet meer in de speeltuin komt of in de zandbak zit? Puber Luuk had wat duwtjes in de rug nodig, maar na een aanloopje was het goed en was de vakantie vriend gevonden! Sem, jaartje jonger en een spelletjes puber....net als Luuk. Kaarten, Moneypoly en heel veel zwemmen in het zwembad en daarna kaarten! Met elkaar BBQ en wat drinken, kano huren en de Loire met je vakantievriend af peddelen, badmintonnen (de campingsport heb ik gemerkt).......en nog veel meer.

Mooi hoe zo'n vriendschap groeit en bloeit en hoe pijnlijk het afscheid dan is....afspraken maken om na de vakantie te logeren en volgend jaar weer op de zelfde camping te komen, telefoonnummers en nogmaals zwaaien en dan op weg naar huis en ja....jammer, de vakantie is voorbij en de klapkar gaat weer voor een jaar naar de stalling.....we gaan weer werken en naar school, de vrienden van thuis wachten en dan is het normale leven weer begonnen.

Het campingleven is mij goed bevallen, heerlijk simpel en ongecompliceerd....alle dagen buiten en vooral niks geen gehaast en niks geen gemoet....iedere dag buiten eten en leven. Tja, het is dat je hier je verplichtingen hebt, maar anders bleven we gewoon daar, met de klapkar op de camping, alleen een dikdekbed halen en klaar!!!!

 • Gevel-toerisme

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik een zwak voor gevels, muren, ramen en deuren heb. Ik kijk meestal omhoog of check de deuren en ramen. Vaak snap ik niet waarom alles potdicht is en ik geen kijkje/gluurtje naar binnen mag doen....tja prive en de warmte zullen een reden zijn. Toch jammer....

 • Gevel-toerisme

  Mooie dakpannen en ommuurde tuinen, deze streek in Frankrijk is rijk aan leisteen en dat zie je terug in de bouw, vroeger en nu nog! Het vakwerk vind ik meer Duits (zag je in de Vogezen veel) maar gek genoeg hier in de Loire steek zie je het ook??

 • Gevel-toerisme

  Luiken en smeedijzeren hekjes om de balkons heen....mooi en leuk om te zien hoe het verschil in onderhoud is, veel achterstallig onderhoud en heel veel verval, zonde hoor! Wat dat berteft zijn wij in Nederland veel zuiniger op ons bezit (de meesten van ons).

Frankrijk-Foto's.

Mmm, foto's blijven toch wel erg confronteerend, geen make-upje, geen losse haren en heel dichtbij (lees=rimpels). Er zijn tijden geweest dat ik me zelf best oke vond op foto's....tijden van dun/jonger zijn. Nu zie ik vooral alles wat niet meer oke is en dat maakt dat ik liever niet op de foto meer wil, of alleen mijn hoofd en de rest niet......

Ook hier op de camping, waar ik heel vaak heel slank ben in vergelijking met andere dames, blijft het lastig....de tijd van even buik in houden en ach het valt wel mee is voorgoed voorbij, het valt niet meer mee! Klaag, klaag....doe er dan wat mee, ga minder wijntjes en kaasjes naar binnen werken, ga eens sporten of desnoods wandelen en op de fiets naar t werk..........maar ik kan het niet op brengen, heb er gewoon geen zin in....de knop is nog steeds niet om of zou ik in een acceptatie procces zijn beland en tot het inzicht komen nooit meer in maatje 38 te passen?? Daar moet ik dan zelf nog even achter zien te komen....

Loire.

Na anderhalve dag rijden met de klapkar zijn we in het Loire gebied aangekomen....prachtig mooi weer en een hele brede rivier, die weinig water in zich heeft.....het is hier droog!! De zij-tak van deze grote rivier is zelfs helemaal droog, het lijkt wel of er nooit water in gestaan heeft.......vreemd gezicht en het is niet voor te stellen dat het straks in de herfst en na de sneeuw periode weer anders is! Echt zwemmen in de rivier wordt afgeraden, de stroom is te sterk en het is erg diep en onvoorspelbaar, toch kun je er lekker afkoelen en je met de stroom mee laten drijven en dan weer lopend terug en het ritueel herhalen.......Lolke en Luuk waren er even zoet mee!!! Aan de overkant ligt het oudere centrum van het stadje Les Ponts de Ce, ziet er mooi uit zo vanaf de oever van de Loire.

De Alpen Kreutzer Super GT.

Vakantie en dan.....natuurlijk even weg, weg van thuis, weg van werk en weg van de dagelijkse sleur. Maar waar naar toe en hoe? Na dagen op de last-minute site's te hebben gekeken wist ik het niet meer, of in april vertrekken of midden september voor goedkope reizen.......of de hoofdprijs betalen voor niet eens iets heel bijzonders. De huur voor een kaal huisje/carevan etc is al gauw een goede 500 euro in het hoog seizoen, en dan heb ik het nog niet over een vliegvakantie richting Griekenland. Dus wat dan? Lolke ging voor de grap eens op MP kijken, naar een vouwwagen, had hij fijne jeugdherinneringen aan (heeeeel lang geleden dus). Op zoek naar een Alpen Kreutzer, dat was het vouwwagentje onder de vouwwagens!

Er ging een wereld voor ons open......wat een aanbod! Al gauw een redelijke gevongen, bod gedaan en op de terugweg van een prima dagje IJhalllen in Amsterdam DE vouwwagen opgehaald in Rijswijk. Achter de bus en hup terug naar Friesland! De meneer van de vouwwagen heeft het voorgedaan hoe of je hem opzet en weer inelkaar klapt.......volgende keer zelf doen!!??

Wonderlijk hoe alles in een klein wagentje met twee wielen past.....als kind heb ik me al afgevraagd hoe of het kan dat er een tent met bedden en al uit kan komen! Nog steeds heel komisch.....maar met eigen ogen nu gezien en het is waar, twee twee-persoons bedden, keukentje, tafel en stoelen en dan alles wat je er nog aan kan bouwen (voortent en luifel) zit in de vouwwagen. Prachtig..........

Retro bruin/beige met gordijntjes in bijpassende kleur.....alles ruikt muf en beslist niet fris, maarja het Nederlandse weer liet het niet toe om even te luchten, alles uit te soppen of op te frissen! Alleen de buiten kant schoon gemaakt (door de regen leek hij ook al stukken schoner) en alles klaar voor vertrek gemaakt, zaterdags gekocht en donderdag op pad!

Plastic borden, koffiebekers, sla-bestek en bak gekocht en verder gewoon pannen en andere spullen van thuis mee genomen, Rob eet toch allleen maar kant-en-klaar of bij opa en oma!! Die mist de hapjespan of knoflookpers niet! Ook het oranje fluitketeltje gaat mee, retro koffie zetten met gemalen koffie, filterhouder, thermoskannetje en opgieten maar.....het duurt even maar dan heb je ook wat!! Kratje met wat spullen mee, melk voor de koffie, pannenkoekmix voor de eerste dag (dat is traditie) en blikjes vis voor door de sla, op het stokbroodje en door de pasta.......we gaan simpel doch gezond koken deze 2 weken!!! Lolke heeft lang genoeg voor 24kitchen gezeten om te weten hoe je snelle maaltijden kunt bereiden!!!!

Alles ingepakt en klaar voor vertrek, nog even langs de campingwinkel voor genoeg elastieken en haringen, zwaaien bij opa en oma en gaan met die kar!!!!!

En dan onderweg naar de Loire, mooie plaatjes onderweg, heel veel graanvelden en kastelen........

 • Uitzicht vanuit het hotel-voor-een-nachtje.

  Na een dag rijden met de klapkar en heeeel veel graanvelden te hebben gezien willen we toch wel even lekker liggen, door allerlei kleine plaatsjes op zoek naar een hotelletje....tja als je zoekt vind je niks! Maar gelukkig, half 9 en een plekje. Met bad en een koud wit droog wijntje (Cola voor Luuk)!
  Volgende ochtend fris weer op en na een heerlijk Frans ontbijtje weer in de bus op weg naar Angers!!

 • Relatietest!

  Zoek maar een plekje zei de mevrouw van de camping (in het Frans natuurlijk!!), het is niet meer zo druk! Rond rijden en even kijken waar schaduw en stroom is....mooi plekje onder de bomen en dicht bij het was/toilet gebouw! Warm en nu de kar opzetten...samen met Lolke, de ultieme relatie test: geslaagd!!!!

 • Zaterdag-wasdag.

  Ook op de camping wordt er druk gewassen, vooral vrouwen lopen op en neer met emmers wasgoed en een tube wasexpress of Biotex! Ik kan natuurlijk niet achter blijven, tenslotte heb ik ook een waslijn gekocht met knijpers bij de Action!! Lolke bedenkt een waslijn van de badminton-net-palen-set.....handig zo'n creatieve man! En zo hangt de was, droog in een uur met deze warmte en een prettig briesje!!

Met vriendelijke groet,

Wiljo Visser

Opmerkingen

17.08.2012 16:55

marina

Leuke foto's, jammer dat ik jou nergens zie.
Nog veel plezier.Marina

14.08.2012 08:52

Annette

Wat leuk Wil! Had ik niet bij jou bedacht: kamperen. Het ziet er allemaal heel gezellig uit. Volgens mij hebben jullie 't wel naar de zin daar! Veel plezier nog