• Bos Hyacint

  Dit jaar super veel, de tuin voor staat er vol van, nu wordt de bloem minder en ook lichter...het verval is begonnen. Straks worden de bloemen lange sprieten die uit drogen en het blad wordt snotterig...jakkie, het beste is het om de plant zo natuurlijk mogelijk te laten vertrekken, maar het ziet er niet top uit, dus op een gegeven moment help ik toch een handje!! En verdwijnt alles in de groencontainer, behalve natuurlijk de bollen onder de grond, die wachten op volgend jaar en komen dan weer vrolijk boven!

 • Lelietje-van-Dalen.

  Het Lelietje-van Dalen...geweldig bloemetje en ruikt ook nog eens lekker. Deze hele familie komt bij mijn ouders uit de tuin, begon met een paar en nu ieder jaar meer...op de meest gekke plekken kom ik ze tegen, wortel netwerk is grillig en groot! Toen ik voor de eerste keer moeder werd en het dus al snel Moederdag werd, kreeg ik van mijn moeder een klein bosje Lelietjes-van Dalen. Ik heb ze heel lang gehad, gedroogd aan het prikbord! Mooi...

Bijna zomer...8 juni 2013.

Mijn postzegel tuintje en achterplaatsje zijn al op weg naar de zomer, het is allemaal mooi fris groen en er staat veel in bloei. Maar toch het gaat snel want de Akelei verliest haar bloemblaadjes al en de Clematis Montana is ook op haar mooist en dus op retour. De Rhododenderon bloemen worden al een beetje flodderig, jammer want het is de blikvanger in de voortuin!

Maar ook goed nieuws, de rozen staan klaar om uit hun knop te komen, nog een weekje zon en ik kan de eersten van 2013 verwelkomen. Het is mooi dat het je blijft verwonderen de wisseling van de seisoenen. Ik maak 'tig' foto's van al mijn kleine wondertjes in de tuin, vraag me wel af wat ik er mee moet, maar het handige van digitaal fotograferen is: hup je wist alles zo weer en begint op nieuw.......of juist niet!

Ik denk dat ik nog even door ga met fotograferen...te veel moois om te moeten missen!!

 

 • Tulpen

  Jaar in jaar uit...de Tulp komt en gaat, ik ben er toch altijd weer blij mee! Gek genoeg heb ik ze niet in de tuin, denk wel ieder jaar dat ik dat toch eens moet doen. Maar ook dit is jaar in jaar uit wat ik denk en nooit doe....misschien deze herfst een poging doen?

 • Tulp

  Keramiek en tulpen, gaan heel goed samen. De meeste mensen kiezen voor glas, als het om een vaas gaat. Snap ik deels, maar de voordelen van Keramiek zijn, dat je niet ziet dat het water vies is en je dus het water moet verschonen....is nooit een leuk klusje!
  Dus kies net als ik een voor keramiek met of zonder tulpen!!

 • Geen Tulp

  In de jaren zestig en zeventig kocht men vloervazen voor op de vloer...ja logischer kan niet. Nu kopen liefhebbers deze grote vazen voor in de erker/kast of vensterbank. Om er vooral in het voorjaar takken met bloesem in te zetten. later Pioenrozen en nog weer later in het seizoen zonnebloemen en chrysanten.

Ze bloeien nu pas in de tuin....in de winkel is het al weer voorbij! Gelukkig heb ik de foto's nog!!! Voorjaars bloem nummer 2...na de Tulp!!

Leuke Lente...

Lente moet leuk zijn, vrolijk en fris. Maar als het niet zo voelt moet het dan ook...?

Ik heb er altijd wat moeite mee, alles moet weer anders, geen jas maar een jasje, geen laarzen maar schoenen, geen wit hoofd meer maar bruin gezond en lekker buiten zijn in plaats van met een haakwerkje op de bank, lekker binnen.

Klinkt vast heel ondankbaar, maar ik kan altijd moeilijk schakelen en wennen aan de meestal plotselinge omslag van het winterweer naar het lenteweer.......Als het dan zo is, is het klaar, maar zo in maart en april weet ik nooit goed wat ik er mee aan moet.

Dat het langer licht is en dat alles weer begint en de vogels net als ik weer vroeg zijn...ja dat is wel oke...zeker wanneer mijn kleine, maar dankbare tuintje weer bezig is om te groeien en te bloeien. Ik sta dan ook vaak met mijn neus tussen de planten en kijk ze de grond uit. De kriebels om onkruid weg tehalen en te snoeien moet ik dan ook zeer zeker (zo begin maart) inslikken en niet uitvoeren....want daar is het toch nog te vroeg voor. Want immers, maart roert zijn staart!

Dus voor je het weet sneeuwt het weer en zit je binnen aan de rode wijn op de bank met een gehaakte plaid over je benen!

Met vriendelijke groet,

Wiljo Visser