Volgens Internet

Petten zou zijn ontstaan in 739. De naam verwijst naar de drie putten die zich ter plaatse hebben bevonden. Al in 1388 is er sprake van een zanddijk tussen Petten en 't Oghe (Callantsoog). Bij de Sint-Elisabethsvloed van 1421 werd Petten geheel weggeslagen, en raakte de duinenrij aangetast. In 1432 werd een slaperdijk achter de duinen aangelegd en vanaf 1506 vond actieve kustverdediging plaats, met paalhoofden van balken uit Noorwegen en Zweden en steen uit Vilvoorde. Toch spoelden in 1625 meer dan 100 huizen weg, plus de kerk van Petten. In 1793 werd begonnen met de aanleg van de Hondsbossche zeewering.

Petten behoorde tot de Heerlijkheid Petten en Nolmerban, en werd vervolgens een gemeente. In 1929 ging de gemeente Petten op in de gemeente Zijpe. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd in 1943 op last van de Duitse Wehrmacht het hele dorp Petten afgebroken wegens de aanleg van de Atlantikwall. De kerk van Petten werd in 1944 gesloopt. Na de oorlog werd vanaf 1946 een heel nieuw dorp gebouwd, ontworpen door de architecten Van de Ban en De Vassy. In 1955 werd de stichting Reactor Centrum Nederland (RCN) opgericht, die vervolgens te Petten een onderzoeksreactor (Kerncentrale Petten) bouwde. Sinds 1976 heet de stichting Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN).

 

Even voor de liefhebber een klein stukje geschiedenis......best bizar dat wij nu in het derde Petten zitten. Ik vond het al gek da er geen oudbouw in he dorp was, geen lieve pitoreske huisjes en een oud mooi kerkje. Snap het nu....alles is van na de oorlog en daarom vrij nieuw en kaal in de zin van zielloos!!!

Prachtig mooi strand weer............

10. aug, 2013

Frisse wind!!

Klapkar staat prima maar mist de voortent.....in onze vlotte opruim en weg-wezen-actie zijn we de tentstokken in Duitsland vergeten. Mailtje naar Duitsland in mijn beste Duits. Schade, de tentstokken zijn niet gevonden op de Oostbach camping. Wanneer het prachtig mooi weer is en warm, dan mis je de voortent niet. Het leven speelt zich voor de klapkar af en bij veel zon is er een parasol of een schaduwplekje. Maar zoals het er vandaag uit ziet, het weer, is het flink fris en waait de Zuid-Westen wind zo de klapkar in! Dus zitten we gezellig met zijn drieën in de klapkar.....en wachten op de zon.
Die gaat straks vast wel weer schijnen.....

9. aug, 2013

Petten in Noord- Holland.

Na 5 dagen Eifel kwam er plots een einde aan ons camping avontuur in Duitsland. Het veulen thuis had een ernstig ongeval gehad en moest beslist goed verzorgd worden om het beestje niet te verliezen....
Om zo snel mogelijk weer thuis te zijn, direct alles in gepakt en in een uurtje was de klapkar weer plat, de spullen weer in de bus en wij bezweet weer op pad....het was toch rond de 30 graden!!! Kijk misschien niet heel sportief, maar dit was een goede work-out en de calorieën werden vrolijk verbrand!! Na 6 uurtjes rijden weer thuis.....erg jammer want het vakantie gevoel was echt weg, en dat terwijl we nog 3 weken vakantie in het vooruitzicht hadden!!
Paar dagen thuis en de zorg om het kleine paardje.....de was weer schoon, Luuk weer terug uit Frankrijk en ja wat dan....?
Internet is toch mooi, kijken op campings in Noord-Holland en die een beetje dicht bij de Afsluitdijk liggen en natuurlijk bij zee. Geen IJsselmeer kust!!!
Nu heb ik zo mijn vazen contacten, daarvan is een eigenaar van een camping in Petten.....of ze nog een plaatsje heeft voor een klapkar en wat Friezen?? "Tuurlijk" is het antwoord en dus zijn we vrijdag middag 2 augustus vertrokken met de klapkar, Luuk en Koos naar Petten.
Vandaag zijn we een week verder, mooi weer, veel wind en een geweldige Noordzee met golven voor de zwemmers onder ons....de mannen!!
Want ik vertoon me niet meer in badpak/bikini...het kan echt niet meer!!
Ook Rob en Jaleesa zijn gezellig langs geweest en hebben bij ons in de klapkar gelogeerd....lekker knus met zijn allen! Vanaf woensdag zijn Luuk en ik alleen gebleven, heerlijk rustig en samen de Kringloopwinkels in de regio bekeken. Samen uit eten bij de strandtent en tijdens de regen film gekeken op de laptop in de klapkar!! Lolke reist op- en neer naar huis en paardje, vandaag is hij er de hele dag!!

Het Eifelgebied in Duitsland

Uitzichten zijn prachtig, dit was bij het dorpje Roth.

Eifel is een prachtige streek in Duitsland, niet ver van Nederland de afstand is zeer goed te overbruggen in een paar uur. Dit Duitse gebied is goed voor vele soorten vakanties. De Eifel ligt in het oostelijke gedeelte van de Ardennen, het ligt ten westen van het rijnlandschap en ten noorden van het Moezel gebied. De Eifel is een mooie streek in alle jaargetijden maar wordt het meest bezocht door toeristen gedurende de lenten en zomermaanden. De Eifel beschikt ook over prachtige steden, welke uitermate geschikt zijn voor een stedentrip.

De Eifel is uitermate geschikt voor een sport vakantie met haar boslandschap en in het zuiden redelijke heuvels met als hoogste punt met 747 meter de Hohe Acht, u kunt hier goed watersporten zoals raften en de bosgebieden zijn ideaal voor mountainbiken en ook voor ontspannende wandelvakanties.

Het gebied is lang geleden geologisch gevormd door vulkanische activiteit, de kraters hebben zich naar verloop van tijd gevuld met grond en regenwater. De laatste activiteit is meer dan 1000 jaar geleden maar is ondergronds nog altijd actief.

Dit heb ik van Google....maar het klopt wel, behalve dat de behoefte om te fietsen, wandelen en raften bij ons er niet was....wel in de blauwe bus rond toeren en uitstappen op leuk plekjes en bij mooie uitzicht punten....speuren naar kringloop/antiek/brocante en andere "troep"....

Klein verschil maar!!

 

 

 • De camping.

  Via de ANWB toch maar even op zoek naar een camping in Duitsland...ben nooit erg moeilijk en hak knopen vrij vlot door! Dus na een week zitten we midden in de Eifel tussen de bergen en aan een mini riviertje de Kyll, zijtak van de Moezel. Deze camping laat zich vlot en in een woord omschrijven: Zeer RUSTIG!! En dat is ook de bedoeling, een goede "thuishaven" na de zoektocht naar Duits Keramiek!

 • Welkom.

  We hadden ook in Las Vegas kunnen zitten met dit "open" bord!! Maar ach het gaat om de gastvrijheid, deze familie camping had best in het programma "Ik vertrek" gepast....alleen waren de eigenaren van de camping al Duitsers in hun eigen land. Een familie bedrijf, ouders en nu de zoon en zijn gezin die de camping overnemen. Hard werken en altijd gezellig...eenvoudig eten en een hele maffe ingerichte camping.

 • De camping.

  De camping bestaat uit vaste plaatsen en natuurlijk plaatsen voor mensen die er een weekje staan of op doorreis zijn...veel jonge mensen met een tentje en een fiets...petje af! Ook veel senioren (oudere mensen klinkt niet zo, want wij zijn ook bijna oudere mensen) met caravan en hele dure fietsen achterop de auto, vaak met trap-onder-steuning!!
  Ook voor deze groep vakantievierders...petje af!

De klapkar.

Voorkant...

De klapkar.

Achterkant...

De klapkar.

Zijkant...

De klapkar.

Met luifel...in de Eifel!

De klapkar en Lolke.

Inspectie...

Met vriendelijke groet,

Wiljo Visser