zaterdag 28 februari 2015

Wat is Hip...?

 
Ja wat is Hip...soms denk ik dat ik dat misschien ook wel ben, maar kijkend in de spiegel denk ik toch van niet....nee ik ben niet hip, maar in mijn hoofd wel! Best lastig, zelfde gevoel als toch best nog jong zijn ondanks 47 lentes. Maar als ik dan kijk naar mijn jongere collega's...nee dan ben ik niet meer zo piep. 'Is dat erg' hoor ik jullie zeggen....nee is niet erg, soms wel eens lastig omdat ik in mijn hoofd nog helemaal geen 47 jaar ben!!

Zo denk ik al tijden over mijn haar na...ja mijn haar. Dat is nu nog lang en donker, maar ja ik wordt wel grijs en een vrouw met lang grijs haar vind ik niet zo top...dus afknippen?
Maar wanneer, als ik vijftig ben of eerder of later? Wie het weet mag het zeggen....

Nog even, als het kort moet, hoe dan?
Geen bob-kapsel, dat heb ik in de jaren tachtig al gehad en ook geen krullen...geen succes! Dan z'on omhoog midden stuk en de zijkanten kort...heel trendy nu, maar past niet bij mij denk ik. Lastig, ik denk dat ik het nog maar even lang houdt....nog drie jaar te gaan!

Terug naar het Hip-woord, in het Nederlands.
Dit zegt de Dikke van Dale:

hip (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)modern, eigentijds.
 
Tja, dan wordt het toch gemakkelijk....ben ik modern en eigentijds?
Ja, nou dan ben ik Hip!
Opgelost...klaar.

vrijdag 27 februari 2015

Kringlopen.

 
We gingen Kringlopen, vriend en ik.
Lang niet gedaan en met een reden....er is niks meer te vinden, alles is op en al gekocht door gehaaide handelaren die niet werken door de week, zoals ik! Tenminste dat denk ik, kan ook anders zijn maar ik denk dat de waarheid niet ver weg ligt van wat ik eerder schreef!
Onze Kringlooptocht begon in Friesland, daar moeten we toch eerst doorheen rijden wil je in een andere provincie komen. Start in Grou, niks bijzonders, enkel veel schade en dikke prijzen.
Dan naar Heerenveen, leuk maar niks bijzonders, paar kleine Hollandse vaasjes voor een paar euro.
Positief blijven is dan lastig, maar de jacht op dat ene mooie meubelstuk of die prachtige vaas blijft!Oke, op naar Joure, grappige kringloop, naast een woonhuis. Veel spullen maar geen enkele vaas of meubeltje, bijzonder....waar zijn die spullen gebleven? Verstopt omdat ik weer eens langs kom of allang geleden verkocht aan hippe westerse mensen!? Tja wie zal het zeggen!
Maar, goed kijken en vooral ook eens door de knieën gaan, voordeel van 15 kilo afvallen, en onder in de kasten kijken. Pracht van een gele typemachine, met koffertje, verwacht je niet, maar toch gevonden samen met een lief hanglampje. Tevreden in de bus, op naar Lemmer!

Mooie grote kringloop, alles op kleur gesorteerd en gepresenteerd. Verrassing was de "sleurhut" in de winkel, heel veel retro en vintage campingspul gemixt met Brabantia en Tupperware. Mooi gedaan en leuk om naar te kijken, Lemmer is natuurlijk een toeristen dorp, dus op zijn plaats hier!
Verder veel spullen en een plankje met W. Germany vazen, pittig geprijsd en niet bijzonder in kleur, dus laten staan en de blik gericht op andere zaken.

Detail: Bij de kassa grabbelen voor korting!
Kijk, dat is grappig!!
 
 
Onze mooi provincie achter ons gelaten en door gereden naar de Noordoostpolder, Bant en Emmeloord staan op het lijstje. Bant is dicht en gaat pas om half 2 open, even door de ramen kijken en de conclusie is getrokken: Door naar Emmeloord.
In Emmeloord kan ik eigenlijk altijd wel iets vinden, ik ben geen grote fan van de keten van Het Goed, maar hier in Emmeloord is het altijd wel oké. Zo ook vandaag, leuke kleine zaken, glasgoed en een mooie hang-bloempot. Heel goed, want ik heb de 'Week van de bloempot' op mijn Facebook site centraal staan en een hanger is er deze week nog niet geweest. Wel weer helemaal hot,  hangers en dan het liefst met macramé geknoopte touwwerken.Hier en daar wat glaswerk gekocht, leuk om mee te stijlen en gemakkelijk om te verkopen als een aardigheidje, valt op dat er best veel te koop is maar ook weer in heel verschillende prijsklassen. Ik ga voor de niet-zo-dure, omdat ik niet wil dat mensen zich een hart verzakking schrikken wanneer ik een prijs noem! Ik richt me nu op het bruine/amber kleurige glas omdat het goed combineert met bruine vintage keramiek. Maakt het geheel weer aantrekkelijker en verkoopbaar, denk ik.
Oja....en een Italiaans glaswerkje, ook mooi en ik heb er meer van, deze is in bruin/roze!


Lelystad here we come, ook hier ben ik niet echt weg van Het Goed, maar toch maar even kijken nu we er toch zijn. Grote winkel met weinig spullen, kom hier al jaren maar iedere keer weer valt me dat op, weinig 'kleingoed' en veel kleding, zelfs inspelend op de mode: Pastel! Echt waar, in de kringloop heb je ook al trendhoekjes! Enige wat ik op de weg terug zag was een groot dienblad van hout, mooi stukje hout zelfs. Prijs was goed dus mee in de bus, op naar adres nummer twee in Lelystad.

Nog nooit z'on kans-arme winkel gezien, veel te groot en veel te koud. Er was geen mens en er was een enorme hoeveelheid aan meubels, niet die ik wil! Misschien was het een startende kringloopwinkel, kan want er werd nog uitgepakt en ingericht. Dan krijgen ze nog een kans van mij, volgende keer in Lelystad!Op naar Klein Waterlooplein, de Hollandse hits vliegen je om de oren en dit geloof je niet als je binnen komt! Complimenten aan de eigenaar, wat veel spullen en wat een sortering, alles keurig op soort en ding. Als klant weet je niet waar je kijken moet, speciaal om te zien. Ook hier niet iets voor mij, de eerste winkel waar ik vandaag niet  koop, terwijl ze er de meeste spullen hebben staan!
Tijd voor de laatste winkel van Lelystad voor vandaag...Het is grijs en nat in Lelystad, ik word er niet vrolijk van en het is bijna sluitingstijd. De laatste kringloop houdt er mee op, dus alles voor de helft van de prijs! Maar dan moet er wel wat zijn wat leuk is, gelukkig vind vriend-lief kookboeken en een dikke deken voor Storm de hond.
Maakt de dag toch nog compleet, terug naar Friesland, naar huis!

Conclusie:
Zo nu en dan een Kringloop-dagje is oké, maar wekelijks zoals 'vroeger' is niet meer zo leuk!
;-)

dinsdag 17 februari 2015

Libelle tijd.

 

Word ik zomaar vermeld in de Libelle....gewoon omdat het kan!
Ik kreeg vorige week donderdag via Facebook het bericht dat ik er in stond, tenminste mijn
vaas-tastisch! Gelijk om mijn fiets gestapt en op naar de Albert Heijn om hem te kopen, bladerend in dit blad kwam ik mezelf en de vazen niet tegen?
Mmm....wat blijkt, abonnees hebben het blad eerder in huis dan dat het in de winkel ligt!
Tikje teleurgesteld terug naar huis.

Zaterdags nog maar eens proberen en Bingo!
Trots met de Libelle terug naar huis, bij de kassa al gluren en eigenlijk wilde ik de mensen in de rij even zeggen dat ik erin stond, maar dat is wel wat gek dus niet gedaan....maar wel een binnenpretje!

Hoe kan dat, dat ze mij hebben gevonden, ik heb nooit contact gezocht met de dames en heren van de Libelle? Mond op mond reclame of heb ik weleens iets aan een medewerker verkocht....geen idee, maar leuk is het wel!!

Zou ik nu ook meer gaan verkopen, tijd zal het leren.;-)

vrijdag 13 februari 2015

Heel lang geleden....

 
Jeetje...lang geleden schreef ik over de Berlijnse muur en over het Fries museum bezoek met mijn schoonmoeder en daarna niet meer. Gewoon geen tijd en geen zin en geen inspiratie en het idee niet goed genoeg te zijn en geen interessante verhalen meer te hebben. Natuurlijk las ik anderen hun zeer mooie en interessante blogs en was ik soms jaloers!

Maar ik denk dat het weer over is, het gevoel niet zo bijzonder interessant te zijn en niks te melden.

Ik ben natuurlijk weer druk met mijn vazen en met de handel in vazen en wat er zoal bij komt kijken. Mijn hoofd heeft t weer druk met alle ideeën en plannen en alle dingen die ik zou kunnen doen, maar ja ik woon in Leeuwarden en dat is niet echt het vazen Mekka. Mijn doelgroep woont niet hier, en het groepje die me wel weet te vinden is te klein. Dus denk ik over de provinciegrens heen en denk ik aan een concept-store in het 'hippe' Westen.Maar hoe pak ik dat aan en hoe organiseer ik dat....blijf ik denken in onmogelijkheden of ga ik denken in mogelijkheden??

Had ik al gezegd dat ik eigenlijk ook wel een loods wil hebben, kopen, huren of krijgen? Nee, nou dat lijkt me ook heel handig, gezien het feit dat ik toch een slordige 500 gevulde bananendozen heb staan, nee niet met bananen maar met keramiek....een loods zou de oplossing zijn voor het opslag probleem en om eventueel een verkoop plek te hebben, om dus winkeltje te spelen!!

Dus mocht iemand dit lezen en denken mij te kunnen helpen aan een loods met kacheltje, dan heel graag reageren, liefst voor dat het pand van mijn huidige opslag wordt verkocht of verhuurd!!
Want anders zijn er 5000 vazen dakloos!!!!

Wordt vervolgd.....

Met vriendelijke groet,

Wiljo Visser